Meistä

Homma lähti siitä liikkeelle, kun Karstulassa oli konepaja myynnissä. “Isä soitti, että myynnissä olisi tällainen paja. Päätin lähteä katsomaan ja siitä kipinä jäi elämään”, kertaa toinen Ilometin perustajista Ilkka Oikari yrityksen ensivaiheita.

Taustalla oli kokemusta niin isoista kuin pienistäkin pajoista sekä luottamusmiestoimista. “Ajattelin, että tässä ollaan vielä kohtuu nuoria, joten voisi kokeilla yrittämistä”, sanoo Ilkka.

Oli vuosi 2017, kun Ilkka päätti soittaa vanhalle luokkakaverille, että nyt olisi tällainen mahdollisuus. Kaveri innostui ja loppu on historiaa!

Merkittäviä seuraavia askeleita Ilometin matkalla otettiin, kun pajalle hankittiin Okuma CNC -sorvi. Samalla pajaa uudistettiin sisältä, lattiat ja seinät laitettiin uusiksi ja ylimääräisestä tavarasta hankkiuduttiin eroon.

Ilometiin hankittiin vähitellen lisää konevoimaa. Ensiksi Mazak V414 CNC -jyrsin ja perään Mazak Integrex sekä myöhemmin Mazak ST25.

Meistä

Koneisiin on panostettu läpi yrityksen matkan ja Ilometista on muodostunut pätevä paja. “Kokoonsa nähden meillä on monipuolinen konekanta ja vankka osaaminen. Kokemusta meiltä löytyy nuorista koneistajista kypsempiin osaajiin”, kertoo Ilkka.

Työntekijöitä on tällä hetkellä neljä ja taustalle on kertynyt laajat verkostot konepajojen kesken niin paikallisesti Karstulassa kuin valtakunnallisesti ympäri Suomen. “Jatkamme nyt ja tulevaisuudessa asiakkaiden tarpeisiin nopealla reagoinnilla - yleensä jopa muutaman päivän varoajalla. Lisäksi erikoisuutenamme on muovin koneistaminen laajalla valikoimalla”, tiivistää Ilkka.